April 2022

LENTE ENERGIE

Het voorjaar is al goed bezig in de natuur. De energie van de lente heeft te maken met het HOUT element en de organen LEVER en GALBLAAS.

 • Ben je vaker moe?
 • Durf je voor jezelf op te komen? Hoe assertief ben je?
 • Heb je last van allergieën, hooikoorts, keelklachten?
 • Gewrichtsklachten?
 • Last van stemmingswisselingen? Snel gefrustreerd? Soms machteloos? Te verlegen of juist iets agressiever?
 • Kun je een planning maken en deze ook uitvoeren of blijf je hier in hangen?
 • Veel menstruatieklachten? Bepaalde spijsverteringsklachten? Migraine?

Indien je hier iets in herkend, ga met het volgende aan de slag!

 1. Maak een warm ontbijt; HOUT en Lente horen bij de ochtend en het begin van iets nieuws. Begin van de dag met warm eten; dit zet de energie in beweging en het belangrijkste wat Lever-energie doet is QI flow. 
 2. Wandel 20-30 minuten als het kan tussen 7.00-9.00 of 17.00-21.00 uur. Liefs waar groen is (bomen, laan , bos).
 3. Doe rustige stretch oefeningen; niet veren! Door de stretch geef je een impuls aan o.a. de pezen, welke gevoed worden door de Leverenergie. Doe dit in de Oost en Zuidoost sector van jouw huis.
 4. Gebruik een paar van de volgende voedingsmiddelen een paar keer per week: kiwi, komkommer, witlof, kip, ei, zure appel, rozemarijn, peterselie, yoghurt, bessen, brandnetelthee, lauw water met een paar druppels citroen.
 5. Grote schoonmaak in jouw huis; breng letterlijk nieuwe energie in alle ruimtes.
 6. Doe iets leuk; geef aandacht aan je hobby’s, gezellig iets doen met je partner en/of vrienden. Lever energie heeft te maken met levensvreugde.
 7. Blijf niet te lang voor de tv hangen ‘s avonds of achter de PC/iPad.
 8. Maak een lijstje wat je wilt, waarom, met wie en plan dit in en voer het uit. Begin met kleine doelen!

 

Als je elke dag een van deze 8 activiteiten gedurende 4-6 weken, ga dan weer kijken hoe jouw klachten zich nu verhouden tav het begin. Wellicht zie en voel je al een verbetering. De Lente is het seizoen om de Lever en galblaas energie het beste te kunnen balanceren. Wat niet wil zeggen, dat je dit niet het hele jaar kunt doen. Altijd!

Wil je weten hoe jouw Lever energie nog meer in balans kunt krijgen? Dan kan een analyse van je geboortedatum of huis inzicht geven.

 


December 2021;

Consult nieuwsgierige moeder

 

Ik kreeg een vraag van een moeder, die zorgen had over haar dochter. Midden in de puberteit en niet lekker in haar vel. De dochter ging uit huis om te studeren en moeder wilde weten of het goed zou gaan, deze hele verandering….

 

Ik heb gekeken naar de geboortekaart en het betreffende jaar. Deze gaf verandering aan, maar niet alleen voor de studie.

De thuissituatie werd dit betreffende jaar belangrijk en er waren emotionele veranderingen te verwachten. Moeder gewaarschuwd voor down gevoelens of zelfs depressie, maar dat deze toestand na 10 maanden weer positief zou veranderen.

 

Het gezin is op zoek gegaan voor een studentenkamer, ingericht en de dochter is in september gaan studeren. Maar na een aantal  weken belde de dochter in tranen op: zij voelde zich helemaal niet goed, de studie viel erg tegen. Zij wilde naar huis!

Dat betreffende jaar is zij thuis gebleven, steeds op haar slaapkamer in bed met gordijnen dicht. Moeder heeft haar ondersteund in de zin, dat zij veiligheid en comfort bood. Zij heeft nog 2x contact gehad met mij en de situatie besproken. 
Na 9 maanden gaf de dochter aan, dat zij van studie wilde veranderen  en in een andere stad. Haar ouders gingen gelukkig hierin mee. 

Na 11 maanden was de dochter weer goed in haar vel. Zij had plezier in haar studie en voelde zich emotioneel weer in balans.

Moeder heeft aangegeven, dat als ik de geboortekaart analyse niet had gedaan, zij zich veel ongeruster had gemaakt. Met de dochter afgewacht om naar huisarts of psychiater te gaan. Dit was gelukkig niet nodig. 
Haar dochter had een “tussenjaar “ nodig om bij zichzelf te komen en zichzelf te beraden wat zij nou wilde. Dit was 4 jaar geleden.
Het gaat heel goed met moeder en dochter (laatst nog een update gehad van moeder nov 2021).